Edward Dennis

Edward’s Contributions

Edward Dennis hasn’t written any articles yet.

  • Email E-mail
  • Share Share
  • Rss RSS
  • Report Report

About Edward Dennis

Ginekologi
Keputihan , radang panggul dan haid tidak teratur merupakan istilah Dari Ginekologi.

Kapan saja keputihan boleh saja muncul Kwa tetapi keputihan tidak muncul ketika sedang mengalami mens . Menurut dr . Dwiana pelbagai keputihan tidak regular kerana adanya jangkitan bakteria . Bakteria ini diberi nama Chlamydia , N. gonorrhoeae , cendawan fungus sp , Bakteria dan paasit .
Keputihan pada wanita secara umum merupakan bentuk Dari salaat satu keradangan miss out on V theory ditimbulkan adanya tumbuh cendawan fungus sp basic principle berlebihan .
Ginekologi. Kemajuan maklumat ataupun Albizia sekarang untuk mengakses Internet dengan menaip atau mencari kata kunci keputihan sudah banyak hasilnya apalagi cara mengatasi , penyebab , gejala dan cara merawat secara semula jadi juga sudah ADA . Jadi , Untuk anda ( perempuan ) sedang mengalami keputihan anda juga sudah boleh mengatasinya atau merawat dengan sendirinya dan tanpa perlu pergi ke doktor , bidan , atau principle bernama perubatan theory boleh menghabis wang banyak untuk pergi ke tempat perubatan .
Jika masih menurut anda belum terlalu parah ( bahaya ) anda boleh mencarinya diinternet atau konsultasi kesihatan by way of on - line juga sudah ADA tersedia .
Banyak perempuan malu untuk datang dan memberitahu atau perundingan langsung terhadap gangguan basic principle sedang DIA alaminya baik itu keputihan , radang panggul dan haid tidak teratur akibatnya ginekologi principle dialami Kwa lebih tumbuh dan berkembang biak . Sehingga Kwa mengalami keparahan basic principle tidak wajar lagi .
Penyakit radang panggul adalah jangkitan salauran pembiakan wanita principle terdapat pada bahagian atas . Penyebab penyakit radang panggul hampir sama dengan keputihan iaitu disebabkan oleh bakteria N. gonorrhoeae dan Chlamydia trachomatis . Bakteria ini Kwa membuat kemusnahan atau keradangan rangkaian sehingga pelbagai bakteria Kwa lebih mudah masuk ke leher rahim atau V basic principle mengikfeksi daerah tersebut . Bakteria ini merupakan kuman principle kemudian basic principle menjadikan PMS ( Penyakit Menular Seksual ) .
Faktor risiko principle terkena radang panggul adalah usia sekitar 20 five tahun theory sangat tinggi dan ini dikarena pada usia tersebut masih lagi mencari caste diri sehingga dominan lebih berganti - ganti pasangan dan bahkan boleh melakukan hubungan diluar nikah . Sehingga penyakit ini Kwa lebih mudah menjangkiti daerah kewanitaan dan juga tidak pernah terpikirkan iaitu cecair pembersih kewanitaan principle berlebihan dalam masa sebulan ADA beberapa kali pemakaian .
Untuk mengetahui tanda atau gejala biasanya Kwa terasa sakit dibahagian pinggul theory terus - menerus . Gejala lain juga dapat diketahui seperti rasa sakit berkemih , mual , pendarahan , menggigil , demam , tompok pada V dan masih banyak principle lain .
Pencegahan cara terbaik untuk menangani permasalahan ini adalah dengan melakukan perlindungan atau menjauhkan diri Dari pelbagai theory tidak berlaku sehingga tidak terjadi penyakit menular seksual . Menekankan ibadah bahawa ibadah menjadi salaat satu cara tepat mengelakkan hal PMS dan cara lain iaitu melakukan perlindungan super instensif seperti Kontrasepsi .
Artikel Lain bisa anda baca tentang ginekologi. http://ilmuginekologi.weebly.com/1/post/2014/04/mengenal-bersama-ginekologi.html

Edward Dennis joined the JazzTimes community on Apr 13, 2014