Éttermeket Budapesten mától fogva egyszerűbb megkeresni a Tablefree.hu által

Budapest egyik legismertebb közepes árkategóriájú étterme a Hadik Étterem. Ez a bohém hely a Budai Várnegyedben helyezkedik el, ami száz százalékosan Magyarország egyik kiemelt látványossága, egy viszonylag apró helyre összegyűjtve hatalmas kulturális látnivalót. Az étterembe 37 lépcsővel kell bemenni, s a hely tradicionális magyar konyhát visz. Az étlapon ott vannak a bárány-, a szárnyas-, a borjú-, illetve a sertéshúsból elkészíthető ételek is. A Hadikot felkeresve ajánlott megízlelni a ízletes szarvas pörköltet. Természetesen a Várnegyedben lévő vendéglőnek szinte kötelező borlapot is felmutatnia, olyan borokkal, mint a Sajgó Sárgamuskotály, vagy a Malatinszky Kékfrankos. A palackok száma, mint látható, bőséges, az árak pedig rendkívül barátságosak. Az oda látogatás előtt érdemes telefonon érdeklődni a szabad helyekről, mert népesebb turistacsoportok esetleg megtölthetik a vendéglőt.
Egy ugyanilyen jó választás lehet még a Gellért Szálló étterme. A szálloda fővárosunk egyik ékköve, így a benne található vendéglőben történő étkezés kimondottan is presztízs értékkel bír. A pompás ételek mellett természetesen itt is jelen vannak a legjobb borok. Kora este cigány muzsikusok húzzák a közönség által leginkább kedvelt nótákat, csütörtökönként pedig zenés program, péntekenként meg táncos est várja a vendégeket. Az étterem minden vasárnap büféasztalos ebéddel kényezteti az enni kívánó vendégeit, ahol számos ételféleség megtalálható. A gyerekek emellett 14 éves korig fél áron, 6 éves korig pedig ingyen ehetnek a finomságok közül. A vendéglő mellett Söröző és Eszpresszó is várja a vendégeit, utóbbiban ráadásul megtalálható a Ház híressége, a Gellért tekercs is. A Törley Bár a Törley vállalat pezsgőit és nemzetközi italsort vonultat fel a egyediséget kedvelők számára. Valószínűleg ez a vendéglő lesz azok kedvence, akik barátságos árakat keresnek a budai oldalon.
A kontinentális konyha kedvelőinek nagy kedvencévé válhat a Paris Budapest étterem. Mivel a főváros belsejében található, így könnyen oda lehet találni és a hatalmas panoráma ablakai miatt varázslatos látvány tárul a enni vágyók szeme elé. A mesterséf olyan ízekkel várja a betérőket, mint például a fűszeres Mariniere kagyló, vagy a tengeri lazac. Az étterem a borkínálatában is erős, speciális magyar fehérborokkal, mint például Mátrai Paskomi Chardonnay Barrique és vörösborokkal, mint a Szekszárdi Cabernet Franc mutatja be a hazai borkultúrát. A nemzetközi borok imádói is megtalálhatják itt a számításukat, hiszen a borlapon külföldi borok sokasága várja a borkedvelőket. A csak egy kellemes kikapcsolódási helyet kereső megfáradt látogatóknak az étterem bár részleget is kínál, ahol a bár vezetője egyéni koktélokat mixel. A hibátlan alapanyagokból készült koktélok között megtalálhatóak a klasszikus (pl. Caipirinha) és az egyedi (pl. Vodka Martini) koktélok is. Az itallapon jó néhány minőségi ital is helyet kapott, többek között a White Stripe rum, a Absolut Lemon vodka és a Chivas Regal 18 years old whisky.
A legolcsóbb árakat kipróbálni kívánó vendégek számára is ízletes meglepetéseket tartogat ez a város. Az Űllői úton elterülő Bécsiszelet étterem már 1993 óta várja a kiéhezett látogatókat. Az étterem profilja alapján barátságos áron kínálja a speciális magyar ételeket, s a vendégek nagy száma is bizonyítja, hogy a konyha is tökéletes. Személyes kedvencem innen magától értetődően a bécsi szelet, amiről a hely a nevét kapta. Hatalmas méretben szolgálják fel ezt a magyar specialitást, én a legtöbbször rizst kérek mellé és fejes salátát. Aperitifnek szinte kötelező egy jófajta magyar szilvapálinka, s az étkezés befejeztével egy korsó vastagon habos sör. Ez a vendéglátó hely például kitűnő választás azoknak, akik tisztességes adagot szeretnének elfogyasztani, rentábilis áron, mesés környezetben.

budapest étterem, étterem budapest

Add a Comment

You need to log in to comment on this article. No account? No problem!

  • Email E-mail
  • Share Share
  • Rss RSS
  • Report Report

Community Authors

kalvinweiner1026