A legjobb éttermek Budán: Hol tudunk találni őket?

Már 1997 óta Budapesten élek, s ez idő alatt már számos éttermet kipróbáltam. Mivel én újságíróként dolgozom, a munkaidőm nem igazán engedi meg a sütést-főzést. Szerencsére ebben a városban mindenféle nemzet kajái megtalálhatóak, így egy jó kis esti időtöltés már emiatt garantált. Az egész városban remek helyek találhatók, az egészen olcsótól a méregdrágáig. Egy-egy nehezebb nap után könnyen lehet asztalt foglalni, még a turisztikai főszezonon kívül is. A személyes kedvencem a Stroganoff-bélszín, de a jó, szaftos marha pörkölt is gyakori vendég a rendeléseim között. Mióta itt élek belefutottam már néhány kerülendő étterembe is, de ezek mára nagyrészt eltűntek. Most egy kis segítséget szeretnék adni az éttermi kínálatról.
A legdrágább itteni vendéglátó helyek közé a belvárosi helyek tartoznak. Gyakorlatilag nem is lehet olyan nemzetet találni, melynek konyháját ne képviselné minimum egy étterem. Ráadásul a minőség olyan kiváló, hogy egy külföldről ide költöző, vagy éppen itt dolgozó is megtalálhatja hazája ízeit, s pont úgy, ahogy azt előző lakhelyén megszokhatta. Nincsenek unalmas kompromisszumok, csak kiváló ízek. Természetesen a legtöbb a kínai, olasz és francia, görög és török helyekből van. Az itt dolgozók által kínált fogások hasonlóak a világ nagyvárosaiban található társaik ételeihez, néhol az italkínálatot magyar italokkal váltották fel. A magyar italok közül persze a bor a legismertebb, jó példa erre az Egri Bikavér, esetleg a Tokaji Aszú.
A mesterséf olyan ízekkel várja a vendégeket, mint például a fűszeres Mariniere kagyló, vagy a vajon sült őzfilé. Az étterem a borokat tekintve is erős, speciális magyarországi fehérborokkal, mint például Mátrai Paskomi Chardonnay Barrique és vörösborokkal, mint a Villányi Cabernet Sauvignon mutatja be az itthoni borkultúrát. A nemzetközi borok kedvelői is megtalálhatják itt a szájuk ízének valót, hiszen a borlapon külföldi borok szinte végtelen sora várja a vendégeket. A csak egy klassz kikapcsolódási helyet kereső látogatóknak az étterem bár részleget is kínál, ahol a bár vezetője egyedi koktélokat mixel. A exkluzív alapanyagokból készült koktélok között fellelhetőek a klasszikus (pl. Caipirinha) és az egyedi (pl. French 75) koktélok is. Az itallapon többfajta minőségi ital is helyet kapott, többek között a White Stripe rum, a Absolut Lemon vodka és a Chivas Royal Salute 21 years old whisky.
A legolcsóbb árakat végigenni kívánó vendégek részére is finom meglepetéseket tartogat Budapest. Az Űllői úton elterülő Bécsiszelet vendéglő már 1993 óta várja a jót enni akaró vendégeket. étterem budapest, étterem budapest, budapest éttermek

Add a Comment

You need to log in to comment on this article. No account? No problem!

  • Email E-mail
  • Share Share
  • Rss RSS
  • Report Report

Community Authors

sandybullock616