Sommarens båttillbehörtips

Sortimentet bland kläderna e brett, dom flesta plaggen e tillverkade för olika typer utav sammanhang när de kmr till aktiviteter. Alla känner väl till att det finns klädkoder till festevents och tillställningar, likadant e de till sporter och fritidsintressen.
De finns en särskild fritidssyssla som är extra viktig när de kommer till att välja rätt typ utav kläder å det är segling. Medan man är ute till sjöss så får man räkna med att ta del av olika slags väder som kan slå om väldigt snabbt. Vädret kan skifta från starka stormvindar till kyla, spöregn å gassande sol. De bästa du kan göra innan du beger dig ut med båten e att utrusta dig med rejäla seglarkläder.

De e vanligt att man fastnar vid den ekonomiska biten då man skall shoppa ngt nytt, men seglarkläder måste inte va speciellt kostsamt. För att spara lite extra slantar så kan du välja att shoppa dina seglarkläder över nätet, där kan du oxå göra en jämförelse mellan de olika butikernas kostnader o erbjudanden o sedan välja de billigaste valet. Du kan även undersöka vilka regler som gäller när de kmr till fraktkostnaderna, särskilda affärer bjuder t.ex på frakten utifall man handlar för en särskild summa.
Här neranför kan du ta del av info ang de vanligaste seglarkläderna.

Baskläder
Utmärkta baskläder att ha med sig på seglingen e överdelsplagg så som skjortor och toppar i olika typer. Smartast e att du väljer dem seglarkläder som ger ventilation, det vill säga att plaggen andas och att svett å fukt stöts undan. Dessa varianter av plagg e utmärka till hetare klimat då plaggen ger ventilation.
Materialet som dessa normalt sett är gjorda utav e polyproylen, polyamid å elastan. Det finns ett stort lager av dessa seglarkläder, dessutom varierar färgerna, storlekarna å designen så att kläderna ska fungera för alla smaker.

Underställ
Om du ska vara ute i kyligt väder så är de mkt viktigt att du använder underställsbyxor. Dessa är gjorda av polyester och e väldigt bra på att ge värme o stöta bort extrem kyla. Dessa byxor bör du bära under dina ordinarie plagg.
Att skydda sig emot kyla är nått av det viktigaste du måste göra, har du oflyt så kan kylan leda till olika sjukdommar å du kan bli sängliggandes. De vanligaste plagget som seglare väljer att investera i e just underställ.

Har du planerat en längre båttur så är dessa kläder ett utmärkt alternativ. Mellanskiktskläderna är fodrade å materialet e tillverkat utav polyester, polartec och gore. Eftersom plaggen e uppbyggda i olika skikt så hjälper dem dig att hålla dig riktigt varm. Du kmr med största sannorlikhet att klara av kalla väderförhållanden om du bär dessa seglarkläder. Det är svårt för kylan att tränga igenom med tanke på att plaggen e täta ända upp till halsen.

Att ha med sig rediga skor på sin seglartur är något som de flesta inte tänker på. Skor e en viktig bit för att få sin resa trygg o bekväm. Med tanke på att du kmr att befinna dig ute på sjön så e chansen relativt stor att du kmr tvingas gå över halkiga å våta ytor, uppleva hetta, fukt samt kyla. De finns många sorter att välja bland, som halkfria gummistövlar, vanliga skor med bra grepp, skor som torkar snabbt, skor med fodring samt skor som andas o luftar medan hettan ligger på.

Add a Comment

You need to log in to comment on this article. No account? No problem!

  • Email E-mail
  • Share Share
  • Rss RSS
  • Report Report

Community Authors

woodrowprinc512